Data: 2005-03-07 17:32:52
Temat: Re: jajka-pytanko/Far Breton (P)
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le lundi 7 mars 2005 ŕ 18:01:16, dans <t...@4...com>
vous écriviez :
> Zdaje sie, ze to bedzie szlo po kawalku....bo taki majonez to ja
> tez robie na oko...
> co do majonezu to ja krece zoltko z musztarda i sokiem z cytryny
> i sola, a potem dodaje bardzo powoli olej/oliwe z oliwek
> az....zrobi mi sie majonez :PP
> najwazniejsze jednak jest to, zeby wszystkie elementy byly o tej
> samej temperaturze pokojowej, inaczej na mur-beton sie zwarzy!
Problem w tym ze z jednego jedynego zoltka otrzymuje sie calkiem sporo
majonezu. Majonez nie pochlania duzo jajek (raczej duzo oleju).
Ewcia
--
Niesz
|