Data: 2005-10-05 12:09:46
Temat: Re: jak ubić pianę z białek
Od: "Lady Huncwot" <l...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
medea <e...@p...fm> napisał(a):
> O wiele ważniejsze jest, żeby naczynie, w którym ubijasz,
> miało możliwie jak najcieńsze ścianki (np. jakaś blaszana miska).
O tym nie wiedziałam. Wczorajsza nieudana próba miała miejsce w szklanej
misce typu Arcoroc.
> Aha, i nie staraj się ubić białek na sztywno mikserem, bo to się nie uda.
> Białka najlepiej ubijać zwykłą trzepaczką
Ubicie mikserem nawet mi się kilka razy udało, więc mam już zupełny mętlik w
głowie :)
Dziękuję za wszystkie rady.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|