Data: 2013-04-19 01:02:05
Temat: Re: jak upiec domowy chleb?
Od: animka <a...@t...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2013-04-18 20:31, krys pisze:
> Iza wrote:
>
>>
>>
>> Użytkownik "krys" napisał w wiadomości grup
>> dyskusyjnych:516ea7ca$0$1259$6...@n...neostrada
.pl...
>>
>> No tak;-) Ja to wszystko to już automatycznie robię;-)
>> Jakby coś, to pytaj.
>>
>>
>>
>> Krys, ratunku!!!
>> w południe miałam około połowę słoika raczkującego zakwasu (wczoraj w
>> południe postawiony). Zamieszałam, dodałam łyżkę mąki i podlałam wody.
>> Teraz to COŚ podwoiło swoją objętość i przez ściereczkę wylazło górą...
>> Przelałam do 1,5 litrowego słoika, znów jest tego połowa ale aż się boję
>> co będzie jutro. A tak na marginesie- pachnie mąką i mocno bąbluje, tak ma
>> być?
>
> Ciesz się , dobrze jest. Daj mu dojrzeć, może przestaw w chłodniejsze
> miejsce, żebyś wiadrem nie musiała się ratować;-)
W lodówce też urośnie.
--
animka
|