Data: 2009-11-05 19:47:31
Temat: Re: jaka sól do kiszenia kapusty?
Od: "Prawusek" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"lemonka" <...@a...com> wrote in message news:hcv7ju$9ut$1@inews.gazeta.pl...
>
> Użytkownik "Ap3k" <...@...pl> napisał w wiadomości
> news:20091105190659.fcd02f6c.a@d.pl...
> On Thu, 05 Nov 2009 13:56:38 +0100
> roman <r...@l...pl> wrote:
>
> >> ważne jest dobrze ubić
>
> > I przebijac drewniana palka.
>
> Albo osikowym kołkiem...
Mam łyzki kucharskie 60cm długosci - wystarczaja do tego celu - plastikowe -
więc łatwo wydezynfekować. Do dużych beczek mam rurki PE do wody z jednej
strony zasklepione, z powierconymi otworami gazy wychodzą bez problemu
podczas burzliwej fermentacji. Później wyjmuję.
|