Data: 2015-04-02 21:54:39
Temat: Re: jaki blender do orzechow ?
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-04-02 o 21:13, @ pisze:
>
> Użytkownik "FEniks" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
> news:551d9263$0$2210$65785112@news.neostrada.pl...
>> W dniu 2015-04-02 o 19:34, Jarosław Sokołowski pisze:
>>> To dość ostra norma. Zdaje się, że łatwo ją przekroczyć już na
>>> "etapie rolniczym". Bo gryka jak śnieg biała może być na polu
>>> przetykana zbożem rozmaitem, pozostałą po poprzednich zasiewach
>>> pszenicą, a to znowuż żytem.
>>
>> Stąd właśnie ten strach przed owsem także.
>
> Raczej bardziej z zanieczyszczen glutenem na etapie produkcji. zaklady
> wytwarzajace platki czy maki bezglutenowe musza miec osobna linie
> produkcyjna.
Ale "czysty" surowiec użyty do produkcji też jest chyba istotny?
Ewa
|