Data: 2006-04-10 07:53:41
Temat: Re: kaczka pieczona - jak?
Od: "Dropshadow" <j...@k...k.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał w
wiadomości news:e1cr11$uod$1@opal.icpnet.pl...
> > Moja tesciowa wypelnia jablkami i sliwakmi suszonymi (ale takimi
miekkimi
> > PRUNES, nie jak polskie).
> > I piecze w brytfannie bardzo dlugo. Minimum 3 godziny, chyba w 130
> > stopniach. Tyle mniej wiecej wiem ale w niedziele bede sie uczyc jak
> > dokladnie to po powiem wiecej po fakcie.
> > W ogole zasada dlugo a w mniejszej temperaturze super sie sprawdza przy
> > roznych pieczeniach :)
>
> też tak sobie pomyślałam, ale kilka osósb pisze, że piecze w 200 stopniach
i
> dlatego trochę się zdziwiłam...
>
a ja proponuje zrobic z przyprawami: czosnek i mieta.
|