Data: 2006-07-18 17:14:41
Temat: Re: kapusta zasmażana jak?
Od: "Sowa" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Majkaa" <m...@n...pl> napisał w wiadomości
news:e9j3th$g7j$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Jak robicie kapustę zasmażaną do schabowego?
Nie robimy (my król) do schabowego kapusty, ale jak robimy kapustę póki
młoda - czyli jeszcze wciąż, to kroimy ją grubo, wrzucamy na mocno
rozgrzany olej na patelni, obsmażamy szybko, mieszając cały czas, aż złapie
kolor po brzegach, przykręcamy ogień na średni, przykrywamy patelnię i
podduszamy kapustę przez chwilę (ok 3-5 minut) mieszając od czasu do czasu.
Odkrywamy, wrzucamy do tego łyżkę masła, solimy, pieprzymy, wrzucamy dużo
posiekanego kopru, mieszamy wszystko i gotowe do pożarcia jest. Smaczne, nie
zagotowane na śmierć, dość lekkie, aromatyczne, trochę jeszcze chrupiące.
--
Edyta Czyż
>>Sowa<<
... a tych pieprzonych materialistów rozstrzelamy.
... i zabierzemy im ich pieniądze.
/// /// z cyklu: nieopatrzne wyznania idealisty \\\ \\\
|