Data: 2006-07-18 19:46:14
Temat: Re: kapusta zasmażana jak?
Od: rAzor <k...@...tusk.plusk.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Sowa napisał:
>
> Użytkownik "Majkaa" <m...@n...pl> napisał w wiadomości
> news:e9j3th$g7j$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>> Jak robicie kapustę zasmażaną do schabowego?
>
>
> Nie robimy (my król) do schabowego kapusty, ale jak robimy kapustę póki
> młoda - czyli jeszcze wciąż, to kroimy ją grubo, wrzucamy na mocno
> rozgrzany olej na patelni, obsmażamy szybko, mieszając cały czas, aż
> złapie kolor po brzegach, przykręcamy ogień na średni, przykrywamy
> patelnię i podduszamy kapustę przez chwilę (ok 3-5 minut) mieszając od
> czasu do czasu.
> Odkrywamy, wrzucamy do tego łyżkę masła, solimy, pieprzymy, wrzucamy
> dużo posiekanego kopru, mieszamy wszystko i gotowe do pożarcia jest.
> Smaczne, nie zagotowane na śmierć, dość lekkie, aromatyczne, trochę
> jeszcze chrupiące.
No jeszcze łyżeczka koncentratu i trocha kwasnej śmietany by sie zdało.
A obsmazyć na kostkach słoniny i bez przypalania kapusty na brzegach.
O yes.
--
rAzor
|