Data: 2010-07-04 09:49:22
Temat: Re: konserwacja żywności
Od: "kogutek" <k...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> news:xg1pthqwafm2$.146k96yfurdis$.dlg@40tude.net...
> > Dnia Sat, 03 Jul 2010 14:39:54 +0200, kogutek napisał(a):
> >
> >> Za jakieś dwa tygodnie będziemy mięli własne
> >> masło.
> >
> > A skąd dobra śmietana? - bo z tej sklepowej masła nie zrobisz, bo
> > homogenizowana.
>
> Trzeba zakwasić i schłodzić. Moja maszynka skutecznie wydusi z niej masło. A
> wcześniej z mleka wodę...
>
>
Jaka maszynka?
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|