Data: 2010-07-04 10:32:44
Temat: Re: konserwacja żywności
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"kogutek" <k...@o...pl> wrote in message
news:47f6.000000f4.4c305922@newsgate.onet.pl...
>>
>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>> news:xg1pthqwafm2$.146k96yfurdis$.dlg@40tude.net...
>> > Dnia Sat, 03 Jul 2010 14:39:54 +0200, kogutek napisał(a):
>> >
>> >> Za jakieś dwa tygodnie będziemy mięli własne
>> >> masło.
>> >
>> > A skąd dobra śmietana? - bo z tej sklepowej masła nie zrobisz, bo
>> > homogenizowana.
>>
>> Trzeba zakwasić i schłodzić. Moja maszynka skutecznie wydusi z niej
>> masło. A
>> wcześniej z mleka wodę...
>>
>>
> Jaka maszynka?
CM 50
|