Data: 2006-01-31 13:46:41
Temat: Re: krokiety
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 31 Jan 2006 14:42:34 +0100, Waćpanna lub waćpan Akulka, w
wiadomości <news:drnpdv$f7c$1@inews.gazeta.pl> zawarł, co następuje:
> a) ciasto złe - na krokiety powinno być rzadsze niż na normalne naleśniki,
> ale bez przesady, nie może być wodniste, ponadto zaś nie używaj mleka do
> ciasta, samą wodę i ogranicz jajka najlepiej do 1 szt. (ja czasami robię
> nawet bez jaja)
Ta rada zawsze mnie dziwiła, ale nie dlatego, że podważam jakieś mądrości
kulinarne, ale dlatego, że ja robie naleśniki (także do krokietów) na
cieście zawierającycm mleko z wodą pół na pół i kurczę, zawsze wychodzą i
nie pękają. I daję jajka 2 na ok. litr ciasta. Sama nie wiem, może
szczęście, może dobra patelnia.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
Mamo, On obgryza babci paznokcie... Jasiu! Przestań! Bo zamknę trumnę!
|