Data: 2007-11-02 16:46:43
Temat: Re: kruchosc miesa gulaszowego - od czego zalezy
Od: Konrad Kosmowski <k...@k...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
** Ikselka <i...@p...onet.pl> wrote:
>>>> Wymieszać z przyprawami, wódką (ok. 100 ml) i solą lub sosem sojowym -
>>>> potrzymać w tym godzinę przed duszeniem. Chiński sposób.
>>> Od kiedy to Chińczycy są ekspertami od gulaszu?
>> Wiesz cokolwiek z sosem sojowym to musi być chińskie. ;)
> Sos sojowy to wszechobecna dzis przyprawa. Może być polski :-D
Ale to Ty nazywasz użycie sosu sojowego "chińskim sposobem", jak rozumiem
użycie makaronu to "sposób włoski"?
>> No i oczywiście sos sojowy to nieodzowny składnik gulaszu.
> czy nieodzowny - nie wiem,
Zupełnie zbędny.
> ale spróbuj, a nie pożałujesz.
Gulaszu z sosem sojowym? Dziękuję postoję.
--
+ ' .-. .
, * ) )
http://kosmosik.net/ . . '-' . kK
|