Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!news.ipa
rtners.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "turecky" <t...@N...poczta.gazeta.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: kucharz a noz kucharza
Date: Wed, 26 Jun 2002 22:45:51 +0000 (UTC)
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 32
Message-ID: <afdg6v$o0b$1@news.gazeta.pl>
References: <afdah6$it9$1@news2.ipartners.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.76.24.73
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.gazeta.pl 1025131551 24587 172.20.26.233 (26 Jun 2002 22:45:51 GMT)
X-Complaints-To: u...@g...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 26 Jun 2002 22:45:51 +0000 (UTC)
X-User: turecky
X-Forwarded-For: pa73.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Remote-IP: 213.76.24.73
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:114138
Ukryj nagłówki
patudu <p...@o...poczta.pl> napisał(a):
> Szukam kontaktu z profesjonalnym kucharzem, a nie wiem gdzie takiego
znaleźć. I
> dealny
> byłby taki, który kroi dużo i profesjonalnie.... A gdyby jeszcze był z
Warszawy
> ....
> Jestem projektantką. Dostałam zamówienie na projekt noża.
> Chciałabym zacząć od konsultacji z kimś, kto kroi i częściej i skuteczniej
i ba
> rdziej
> profesjonalnie niż ja.
> Chciałabym pozbierać sobie najpierw te wszystkie "noże marzeń" zanim
zabiorę si
> ę do pracy.
> Chciałabym, żeby to był dobry nóż.
> Pomożecie?
> Pozdrawiam,
> patudu.
>
Nie jestem profesjonalem, ale lubie kroic wygodnie. Wiec po pierwsze waga-
ciezki powinien byc. Tylko taki dobrze daje prowadzic podczas ciecia. Tylko
taki dobrze lezy w dloni. Szeroki-otrze musi byc szerokie; wszelakie
siekanie "po palcach" wymaga zeby ostrze bylo szerokie; inaczej jest to
siekanie palcow. Stal i ostrosc at last, but not least, wazne rowniez aby
miec zadowolenie z noza na dlugo. Chinczycy, jako podstawawego narzedzia
pracy czesto uzywaja malego tasaka.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|