Data: 2004-01-31 16:29:30
Temat: Re: kurczak w smietanie jak?
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le samedi 31 janvier 2004 ? 11:57:51, news a écrit :
> szukalem w archiwum ale hmm chyba malo precyzyjnie zapewne da sie go zrobic
> ale jak prosze o przepis wkoncu szkoda by prawie 2 kg kurczaka ot tak sobie
> upiec
Tak jak Medea, kurczaka w smietanie robie zazwyczaj z filetow, ale z
ptaka calego powinno tysz wyjsc :
- pokroj kurczaka na kawalki, posol i popieprz
- obsmaz na zloto, dodaj troche wody, nakryj i poddus do miekkosci
- zdejmij pokrywka i odparuj sos z duszenia
- zalej kurczaka kubkiem smietanki wymieszanej z lyzka musztardy z
Dijon
- chwilke pomieszaj wszystko aby smietana dobrze zdeglasowala patelnie
(lub garnek), i gotowe.
Zazwyczaj podaje z ryzem (pasuje do sosu smietanowego).
Ewcia
--
Niesz !
|