Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news
.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Żaklina Domańska" <z...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: lasagne
Date: Fri, 24 Sep 2004 21:32:05 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 30
Message-ID: <cj1smb$o9j$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <cj1kal$eh2$1@atlantis.news.tpi.pl> <cj1s2h$jun$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: bmo130.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1096054283 24883 83.28.234.130 (24 Sep 2004 19:31:23
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 24 Sep 2004 19:31:23 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:216488
Ukryj nagłówki
dziękuję. tego już próbowałam :)
jednak intryguje mnie jedna sprawa. mianowicie byłam świadkiem sporów na
temat gotowania makaronu lasagne :) jedni mówią żeby go uprzednio gotować a
inni ze "dojdzie" podczas zapiekania.
a jak jest poprawnie??
Użytkownik "balta" <b...@i...pl> napisał w wiadomości
news:cj1s2h$jun$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> > Na wstępie chciałabym napisać ze nie jestem jakimś doświadczonym
> > kucharzem, a już z pewnością nie w kuchni włoskiej :) ale mój Pan bardzo
> > lubi lasagne i w związku z tym bardzo bym była wdzięczna komuś kto
> > wprowadziłby mnie w tajniki tej potrawy.
> > Pozdrawiam
> > Kina
>
> zrób tak jak jest najczesciej na opakowaniu makaronu..... ja dodaje zawsze
> pieczarki (lekko podsmazone) ... i moze to jest nie za fachowa modyfikacja
> to jedank mi tam pieczarki pasuja jak nic .. (mowie o lasagne z sosem
> bolonskim)
>
> --
>
> Balta [ Cudownie... Tu jest cudownie. ]
> Mirek [ Snopki siana... Jedzą krowy... ]
> G5+420EX [ Chałupy przykryte okapem O! Pies na uwięzi... ]
> ____________________________________________________
___________z
>
>
|