Data: 2005-10-16 13:04:54
Temat: Re: po co wpierw rozgrzewa się olej?
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le dimanche 16 octobre 2005 ŕ 14:35:52, dans <dithjs$8pl$1@news.task.gda.pl> vous
écriviez :
> Witam grupowiczów
> Mam taki śmieszny problem. Otóż może ktoś wie dlaczego przed wrzuceniem na
> patelnie np cebulki bądź marchewki lub czegokolwiek, trzeba rozgrzać olej?
> Mój chłopak od razu wrzuca warzywka na patelnię jeszcze przed postawieniem
> na gaz. Nie daje się przekonac, że tak nie należy robić.
> Szukałam w necie informacji na ten temat żeby mu wyraźnie pokazać dowody,
> ale nawet google nie pomaga. Pomocy, na słowo mi nie chce wierzyć ;)
jarzyny ktore zanurza sie w zimny olej wchlaniaja o wiele wiecej
tluszczu w trakcie smazenia poniewaz nie tworzy sie ochronna "skorka"
ktora powstaje przy kontakcie powierzchni warzywa z rozgrzanym
tluszczem.
--
Niesz
|