Data: 2014-05-24 20:15:20
Temat: Re: pstrąg zapiekany w chlebie
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 24 May 2014 11:50:31 +0200, Chiron napisał(a):
> No własnie. Lata temu całe jadłem to w restauracji (oj, bardzo dawno:-) ).
> Przeszukałem zasoby internetu- chcąc zrobić żonie niespodziankę na 30 lecie.
> A tu nic...Pstrąg był w warzywach, zapiekany w chlebie.
> Macie moze jakiś przepis, jak to zrobić? W oryginale- chleb był nacięty,
> trzeba było go do końcarozciąć- a wewnątrz pstrąg w warzywach.
>
> Czy w Waszej opinii- zrobiono najpierw pstrąga w warzywach, potem
> przeniesiono do wydrążonego bochenka, a następnie jakoś to razem scalono?
> Jeśli tak- to jak? Macie jakiś przepis na ten specyjał?
To był cały pstrąg?
Najprawdopodobniej był razem wz tymi warzywami zawinięty w chlebowe ciasto
na ksztat bochenka i upieczony razem z nim.
Przed podaniem rozcięli, żeby klient wiedział, co to.
--
XL "Nie należy mylić prawdy z opinią większości." Jean Cocteau
|