Data: 2014-05-25 10:15:15
Temat: Re: pstrąg zapiekany w chlebie
Od: "ZZZ" <n...@n...spam.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:1o7ux6gvi5h7y$.9zqvbrdrbo09.dlg@40tude.net...
> Dnia Sat, 24 May 2014 23:55:23 +0200, Chiron napisał(a):
>
>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>> news:g9f0iaj33lwz$.jlz06ehlabh8.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Sat, 24 May 2014 11:50:31 +0200, Chiron napisał(a):
>>>
>>>> No własnie. Lata temu całe jadłem to w restauracji (oj, bardzo
>>>> dawno:-) ).
>>>> Przeszukałem zasoby internetu- chcąc zrobić żonie niespodziankę na 30
>>>> lecie.
>>>> A tu nic...Pstrąg był w warzywach, zapiekany w chlebie.
>>>> Macie moze jakiś przepis, jak to zrobić? W oryginale- chleb był
>>>> nacięty,
>>>> trzeba było go do końcarozciąć- a wewnątrz pstrąg w warzywach.
>>>>
>>>> Czy w Waszej opinii- zrobiono najpierw pstrąga w warzywach, potem
>>>> przeniesiono do wydrążonego bochenka, a następnie jakoś to razem
>>>> scalono?
>>>> Jeśli tak- to jak? Macie jakiś przepis na ten specyjał?
>>>
>>> To był cały pstrąg?
>>> Najprawdopodobniej był razem wz tymi warzywami zawinięty w chlebowe
>>> ciasto
>>> na ksztat bochenka i upieczony razem z nim.
>>> Przed podaniem rozcięli, żeby klient wiedział, co to.
>>
>> Ale jaki coś takiego zrobic i to już niedługo?
>> :-)
>
> A na przykład tak:
> http://przepisymajki.bloog.pl/id,333154142,title,Pol
edwiczka-z-marchewka-w-puszystym-ciescie-chlebowym,i
ndex.html?smoybbtticaid=612c8f
> Bo niby dlaczego nie może być to pstrąg z warzywami zamiast mięsa z
> marchewką :-)
Ale on pytał o pstrąga __w_chlebie__ a serwujesz mu tu przepis
_w_bułce_pszennej_
Przecież to zdecydowanie inny smak i aromat będzie niż dałaby mąka żytnia
(choćby
już pominąć zakwas i zrobić tylko na drożdżach).
Taka mądra, taka "wszystkolepiejwiedząca", no, no,
ZZ
|