Data: 2014-05-26 10:00:03
Temat: Re: pstrąg zapiekany w chlebie
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-05-26 00:58, Jarosław Sokołowski pisze:
> Pani Ewa napisała:
>
>>> Trochę się boję- bo polędwiczka w marchewce jest dość sucha. Pstrąg w
>>> warzywach przeciwnie. Czy na takiej mokrej masie zapiecze się chleb?
>> Czy rzeczywiście tak bardzo smakował Ci ten pstrąg w chlebie, czy chodzi
>> Ci tylko o efekt wizualny? Mięso pstrąga jest bardzo delikatne, chleb
>> może je zwyczajnie zagłuszyć. Dla efektu wizualnego możesz spróbować
>> zapiec tego pstrąga w cieście francuskim. Gotowe ciasto można kupić,
>> ułożyć na nim rybę, boki pociąć w ukośne paski i przepleść w warkocz.
> Jeśli chodzi o efekt wizualny, to może lepiej ponacinać całość,
> rozciągnąć, a na koniec poprzeplatać? Pstrąg w sieci, to lepsze
> zestawinie niż jakieś tam warkoczyki.
Racja! Nawet wyszłaby z tego wspaniała kulinarna alegoria połowów sprzed
trzydziestu laty.
Ewa
|