Data: 2014-05-26 19:21:14
Temat: Re: pstrąg zapiekany w chlebie
Od: "Chiron" <c...@o...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "FEniks" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
news:5382f483$0$2150$65785112@news.neostrada.pl...
>W dniu 2014-05-26 00:58, Jarosław Sokołowski pisze:
>> Pani Ewa napisała:
>>
>>>> Trochę się boję- bo polędwiczka w marchewce jest dość sucha. Pstrąg w
>>>> warzywach przeciwnie. Czy na takiej mokrej masie zapiecze się chleb?
>>> Czy rzeczywiście tak bardzo smakował Ci ten pstrąg w chlebie, czy chodzi
>>> Ci tylko o efekt wizualny? Mięso pstrąga jest bardzo delikatne, chleb
>>> może je zwyczajnie zagłuszyć. Dla efektu wizualnego możesz spróbować
>>> zapiec tego pstrąga w cieście francuskim. Gotowe ciasto można kupić,
>>> ułożyć na nim rybę, boki pociąć w ukośne paski i przepleść w warkocz.
>> Jeśli chodzi o efekt wizualny, to może lepiej ponacinać całość,
>> rozciągnąć, a na koniec poprzeplatać? Pstrąg w sieci, to lepsze
>> zestawinie niż jakieś tam warkoczyki.
>
> Racja! Nawet wyszłaby z tego wspaniała kulinarna alegoria połowów sprzed
> trzydziestu laty.
>
No ale to chyba za trudne- jak cos nie pójdzie tak, jak powinno- będzie
głupio:-((
--
Chiron
|