Data: 2014-05-26 00:58:31
Temat: Re: pstrąg zapiekany w chlebie
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pani Ewa napisała:
>> Trochę się boję- bo polędwiczka w marchewce jest dość sucha. Pstrąg w
>> warzywach przeciwnie. Czy na takiej mokrej masie zapiecze się chleb?
>
> Czy rzeczywiście tak bardzo smakował Ci ten pstrąg w chlebie, czy chodzi
> Ci tylko o efekt wizualny? Mięso pstrąga jest bardzo delikatne, chleb
> może je zwyczajnie zagłuszyć. Dla efektu wizualnego możesz spróbować
> zapiec tego pstrąga w cieście francuskim. Gotowe ciasto można kupić,
> ułożyć na nim rybę, boki pociąć w ukośne paski i przepleść w warkocz.
Jeśli chodzi o efekt wizualny, to może lepiej ponacinać całość,
rozciągnąć, a na koniec poprzeplatać? Pstrąg w sieci, to lepsze
zestawinie niż jakieś tam warkoczyki.
Jarek
--
I jak plecionka długa z włosów blond,
Na której wdowiec nosić zwykł
Zégarek srébrny - - -
|