Data: 2014-05-24 23:55:23
Temat: Re: pstrąg zapiekany w chlebie
Od: "Chiron" <c...@o...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:g9f0iaj33lwz$.jlz06ehlabh8.dlg@40tude.net...
> Dnia Sat, 24 May 2014 11:50:31 +0200, Chiron napisał(a):
>
>> No własnie. Lata temu całe jadłem to w restauracji (oj, bardzo
>> dawno:-) ).
>> Przeszukałem zasoby internetu- chcąc zrobić żonie niespodziankę na 30
>> lecie.
>> A tu nic...Pstrąg był w warzywach, zapiekany w chlebie.
>> Macie moze jakiś przepis, jak to zrobić? W oryginale- chleb był nacięty,
>> trzeba było go do końcarozciąć- a wewnątrz pstrąg w warzywach.
>>
>> Czy w Waszej opinii- zrobiono najpierw pstrąga w warzywach, potem
>> przeniesiono do wydrążonego bochenka, a następnie jakoś to razem
>> scalono?
>> Jeśli tak- to jak? Macie jakiś przepis na ten specyjał?
>
> To był cały pstrąg?
> Najprawdopodobniej był razem wz tymi warzywami zawinięty w chlebowe ciasto
> na ksztat bochenka i upieczony razem z nim.
> Przed podaniem rozcięli, żeby klient wiedział, co to.
Ale jaki coś takiego zrobic i to już niedługo?
:-)
--
Chiron
|