Data: 2006-04-04 15:20:20
Temat: Re: rostbef
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le mardi 4 avril 2006 ŕ 16:50:20, dans <e0u146$41q$1@atlantis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
> No właśnie jak to przyprawić ile piec itp.? Zachciało mi się dzisiaj steków
> i stojąc w kolejce po polędwice zauważyłam coś takiego jak rostbef. Kupiłam
> polędwicę no i to coś co kusiło a teraz nie wiem jak to zrobić. W Ikei coś
> takiego podają. A ja chciałabym zrobić sama tylko wiedzy brak jak, a
> przepisów dużo.
Natrzec olejem, wstawic do goracego piekarnika liczac 15 min / 0,5 kg
miesa. Po uplynieciu tego czasu zostawic mieso kilka minut w
piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
Po wyjeciu z piekarnika kroic ostrym nozem w jak najciensze plastry i
podawac.
Ewcia
--
Niesz
|