Data: 2003-07-05 14:00:31
Temat: Re: rumsztyk, brizol, eskalopki, mielony,bewsztyk, sznycel.....
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dans la news:be6jvi$6ag$1@nemesis.news.tpi.pl,
TMK <t...@p...onet.pl> a écrit:
> Rumsztyk, brizol, eskalopki, mielony, befsztyk, sznycel, hamburger i
> jeszcze zrazy....
[...]
> Natomiast reszta to czasem zupelnie różne dania pod tš samš nazwš
> A jak powinno byc?
Zapomnialas o antrykocie :-)
Nazwy te odnosza sie do rozmaitych czesci wolu (antrykot, rumsztyk...),
cielecia (eskalopki) lub do sposobu przygotowywania (befsztyk, ktory
jest zawsze wolowy, brizol i sznycel, w zasadzie z cieleciny). Wszystkie
te nazwy odnosza sie do mies smazonych.
Przypuszczam ze Wladyslaw bedzie mogl dorzucic kilka informacji, jak
bedzie w okolicach...
Ewcia
--
Niesz !
|