Data: 2004-03-09 18:22:50
Temat: Re: ryba wedzona w domu
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
Le mar 09/03/2004 ŕ 18:15, Michal Janik a écrit :
> Ja robie cos podobnego, tyle ze zamiast trocin uzywam mieszanki herbaty,
> cukru i ryzu (w rownych proporcjach). Dodatkowo nie wrzucam tego wszystkiego
> bezposrednio na patelnie, tylko dno patelni wykladam folia aluminiowa -
> wtedy spalone "wedzidlo" mozna wyrzucic razem z folia a patelnia jest nie
> naruszona. Fakt ze kuchnia musi byc dobrze wietrzona, bo po podniesieniu
> pokrywki wydobywaja sie olbrzymie ilosci dymu - ale warto. Nie robilem tak
> nigdy ryby, ale piersi z kurczaka wedzone 8-10 min sa rewelacyjne.
To jeszcze patelnie od gory owin folia, zeby sie dym nie wydobywal,
otwieraj na balkonie. I odpowiadaj pod cytatami.
Smaka mi narobiliscie, na kolacje zaplnowane schabowe i co ja zrobie ???
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|