Data: 2006-04-24 10:55:36
Temat: Re: ryż - podstawa zdrowej kuchni
Od: " JaMyszka" <j...@W...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
notujaca napisała:
> [...]
> Mnie się wydaje, że największa trudność to dostanie dobrego ryżu - jak się
> robi z arborio to mi zawsze wychodzi, mimo iż nie jestem super wytrawnym
> kucharzem :-)
Jest to prawda najprawdziwsza!
Kiedyś była klasyfikacja - najlepszy był klasy I;/ Jednej długości i jednego
czasu gotowania.
Ale i tak Czesi mieli lepszy;/
Kiedyś kupiłam u nich kl. I (noo... drogi był), a jaki długi i smaczny:)
Tak w ogóle, to my tu jakieś (sorry, ale inaczej tego nie można określić)
zmiotki z podłogi kupujemy;\
W niczym nie przypomina ryżu azjatyckiego. A tam na każdym rogu sprzedają -
już ugotowany!
Pamiętam ryż na słodko z marchewką i rodzynkami, a do tego szaszłyk z baraniny
To już nie tylko niebo w gębie, ale całym się było w niebie;D
Próbowałam w warunkach polskich podać tę potrawę... ryż inny:(
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat: http://www.fah.pooh.priv.pl/
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|