Data: 2006-04-24 10:56:08
Temat: Re: ryż - podstawa zdrowej kuchni
Od: notujaca <n...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Akulka napisał(a) 24/04/2006 12:50:
> Użytkownik "notujaca" <n...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:C07276FA.4548%notujaca@gazeta.pl...
>> Mnie się wydaje, że największa trudność to dostanie dobrego ryżu - jak się
>> robi z arborio to mi zawsze wychodzi, mimo iż nie jestem super wytrawnym
>> kucharzem :-)
>
> A wiesz, jak u mnie na "wsi" trudno go dostać? Tak samo mascarpone i
> ricottę - wręcz horror. Supermarketów wszędzie pełno i nigdzie nie ma, nawet
> w Tesco....
No właśnie, nawet w Warszawie nie raz są problemy z upolowaniem tego ryżu,
zwłaszcza po ludzkiej cenie. A może w jakimś sklepie internetowym spróbuj?
--
pzdr notująca
krytyk rzeczywistości
|