Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia szynka Re: szynka

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: szynka

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!peer01.am4!peer.am4.highwinds-media.com!peer01.ams1!peer.ams1.xlned.com!n
ews.xlned.com!peer01.fr7!futter-mich.highwinds-media.com!news.highwinds-media.c
om!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.neostra
da.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Subject: Re: szynka
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <tve7C.12423$NB2.1425@fx01.ams1>
<5a6ec884$0$609$65785112@news.neostrada.pl>
<xZQbC.263110$Rq.130631@fx19.ams1>
<5a701dfb$0$587$65785112@news.neostrada.pl>
<DAVbC.530957$X77.85138@fx11.ams1> <p4pai4$kgg$1@node1.news.atman.pl>
<5a706bb6$0$600$65785112@news.neostrada.pl>
<p4q7s2$i5a$1@node1.news.atman.pl>
<5a70ebc1$0$1667$65785112@news.neostrada.pl>
<p4r0if$t0u$1@node2.news.atman.pl> <4l8cC.600254$iP7.8479@fx09.ams1>
From: FEniks <x...@p...fm>
Date: Wed, 31 Jan 2018 08:36:38 +0100
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:52.0) Gecko/20100101
Thunderbird/52.5.2
MIME-Version: 1.0
In-Reply-To: <4l8cC.600254$iP7.8479@fx09.ams1>
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Content-Language: pl
Lines: 19
Message-ID: <5a717206$0$685$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.22.230.175
X-Trace: 1517384198 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 685 83.22.230.175:54048
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Body-CRC: 1774181154
X-Received-Bytes: 2220
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:379883
Ukryj nagłówki

W dniu 31.01.2018 o 01:45, Marcin Debowski pisze:
> On 2018-01-30, stefan <s...@w...pl> wrote:
>> Mięso peklowane ma ładny kolorek, ja daję tylko minimalną ilość soli
>> peklowej i może dlatego pekluję długo, aby smak dawała głównie mieszanka
> Kolorek, prawda, ale trzeba pamietac, że ta sól peklowa robi tez to, że
> ubija bakterie (hamuje ich rozwój) - jad kiełbasiany to hasło związane
> własnie z tym tematem. Dawanie mniej a trzymanie dłużej to tak chyba nie
> do końca najbezpieczniejszy pomysł.

Właśnie mnie przeraziło w Stefanowym przepisie, że surowe mięso leży w
sumie około 10 dni.

> Normalnie pekluje się 1-3 dni w
> 8-12C.

Czyli nie w lodówce? Gdzie uzyskujesz taką temperaturę? Ja mam w lodówce
5st.C - czy to będzie za niska temp?

Ewa

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
31.01 Marcin Debowski
31.01 Marcin Debowski
31.01 stefan
31.01 i...@g...pl
01.02 i...@g...pl
01.02 i...@g...pl
01.02 Marcin Debowski
01.02 i...@g...pl
01.02 i...@g...pl
01.02 i...@g...pl
10.02 FEniks
11.02 i...@g...pl
11.02 stefan
11.02 stefan
11.02 i...@g...pl
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?