Data: 2010-10-13 11:26:17
Temat: Re: wywar z miesa wolowego
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
news:4cb587f7$0$22811$65785112@news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:4cb56ae6$0$22796$65785112@news.neostrada.pl...
>>
>> "misiczka" <i...@g...com> wrote in message
>> news:i93oqq$pga$1@news.onet.pl...
>>>
>>> Użytkownik "flower" <f...@w...pl> napisał w wiadomości
>>> news:4cb55861$0$21010$65785112@news.neostrada.pl...
>>>
>>>>
>>>> Papryka jest teraz tania, więc może zupę gulaszową, nazywaną bogracz, z
>>>> węgierskiego bogracsgulyas. Czy jakoś tak.
>>>> Przepisów bez liku, sam sobie wybierzesz taki najbardziej pasujący.
>>>
>>> Też glosuję za gulaszową :)
>>>
>>> --
>>> misiczka
>>
>> Gulasz to zupa mięsna, a nie rosół... I nie ma nic wspólnego z polskim
>> gulaszem tak jak leczo z polskim leczem.
>
> Leczo nie jest polskie - od tego zacznijmy
Juz polskie - po adaptacji.
> Rosol jest jaknajbardziej zupa MIESNA (chyba ze bulion warzywny, ale jak
> sama nazwa wskazuje wtedy to bulon a nie rosul... choc czesto mylony)
Widać, że razi smak rosołu wołowego po wieloletnim łykaniu "rosołu" z
brojlerów...
|