Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!nf1.ipartners.pl!ipartners.pl!news.nask.pl!
news.nask.org.pl!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!border2.nntp.dca.gigane
ws.com!nntp.giganews.com!nx02.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.ne
ostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!atlantis.news.neostrada.pl!news.neostra
da.pl!not-for-mail
From: "Misiek" <p...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: znowu ryba, ale inaczej
Date: Tue, 16 Mar 2010 13:06:51 +0100
Organization: TP - http://www.tp.pl/
Lines: 46
Message-ID: <hnnsde$gcr$1@atlantis.news.neostrada.pl>
References: <hnnjcb$ot8$1@atlantis.news.neostrada.pl>
<hnnl6g$t4a$1@atlantis.news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: eln162.internetdsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.neostrada.pl 1268741358 16795 83.15.147.162 (16 Mar 2010
12:09:18 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...neostrada.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 16 Mar 2010 12:09:18 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3598
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3350
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:327415
Ukryj nagłówki
Użytkownik "krys" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:hnnl6g$t4a$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> Misiek wrote:
>
>> Rybe przed smazeniem rozmrazacie?
>
> Rozmrażam, lubię jak towar przed zjedzeniem jest osobiście umyty.
I (chodzi glownie o kostki rybne) nie rozlatuuja ci sie po rozmrozeniu? ja z
tym mam przykre doswiadczenia... Moze teraz daja wlecej wody heh (ostatnio w
Tesco kupowalem mintaja i morszczuka - filety "w glazurze" - ta glazura jak
dla mnie to woda po prostu. Pisali 25 % "glazury", czyli z kilograma ryby
zamrozonej po rozmrozeniu wyjdzie... 75 dkg? heh
>> druga sprawa - rybe panierujecie? Jesli tak to ktore z powyzszych i jak?
>
> Panierujecie. Mąka, jajko z mlekiem rozbełtane, bułka tarta.
Tego sposobu (jajko rozbeltane z mlekiem) nie znalem - wyprobuje i zdam
relacje
>> I czwarta sprawa - jak smazycie swieza rybe?
>
> Taka z haczyka wedkarza, to tylko w make i na goracy olej, solenie po
> usmażeniu.
Taka swizo z chaczyka to na grillu najlepsza :-) albo pieczona na ognisku...
ech rozmarzylem sie...
>> Panierujecie? filetujecie? w calosci? czy w dzwonkach? czy filety?
>
> Zależy, co za ryba. Ale filetowania w zaszadzie nie praktykuję, a dzwonka
> czy w całosci, zależy od wielkości ryby.
>
>
>> 2. dorsz
>> 3. mintaj
>> 4. morszczuk
>
>> 11. inne (jakie) tilapia, notatenia
>
Tilapii nie jadlem, o tej drugiej wogole nie slyszalem...
A wegorza smazonego jedliscie kiedys?
|