Data: 2010-03-16 12:02:56
Temat: Re: znowu ryba, ale inaczej
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Piotr P." <p...@p...plNIELUBIESPAMU> napisał w wiadomości
news:4b9f57ae$1@news.home.net.pl...
> Misiek wrote:
>> Rybe przed smazeniem rozmrazacie? chozi konkretnie o:
>> 1. kostki rymne nie panierowane
>> 2. filety rybne mrozone (typu morszczuk, mintaj)
>
> rozmrażam i przyprawiam
Kostki rybne po rozmrozeniu nie rozlatuja Ci sie?
>> 3. mrozone tuszki rybne wyfiletowane
>
> j.w.
>
>> druga sprawa - rybe panierujecie? Jesli tak to ktore z powyzszych i jak?
>
> tylko filety (i to nie zawsze). Różnie:
> - jajko, mąka,
> - mąka, jajko, bułka
> - w cieście naleśnikowym
>
>> I czwarta sprawa - jak smazycie swieza rybe?
>
> Na patelni grillowej (bez panierki) lub w piekarniku w folii aluminiowej.
Hmm na patelni grilowej jeszcze nie probowalem. Mam takowa - zeliwna z
"rowkami" i... ciezko mi sie na niej cokolwiek smazy...
>> Panierujecie? filetujecie? w calosci? czy w dzwonkach? czy filety?
>
> Filety panierowane albo w folii i piekarniku. Całe ryby w folii, dzwonki
> także.
>> prosze o wszystkie rady (najlepiej z podzialem na ryby heh)
>> I jakie ryby najbardziej preferujecie?
>> 1. halibut
>> 2. dorsz
>> 3. mintaj
>> 4. morszczuk
>> 5. karp
>> 6. karas
>> 7. mintaj
>> 8. szczupak
>> 9. karas
>> 10. ploc
>> 11. inne (jakie)
>>
>
> Pstrąg, łosoś, tuńczyk, mintaj, morszczuk.
>
O pstragu zapomnialem heh... taki pstrag - tuszka- nadziany pietruszka i
meslem czosnkowym nastepnie pieczony we folii w piekarniku lub na grillu..
Pycha
Losos i tunczyk przewaznie mi suche wychodza niestety...
Jeszcze fladra, ale ta to "sote"...
|