Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!newsfeed.straub-
nv.de!news2.arglkargh.de!news.wiretrip.org!feeder2.cambriumusenet.nl!feeder1.ca
mbriumusenet.nl!feed.tweaknews.nl!209.197.12.246.MISMATCH!nx02.iad01.newshostin
g.com!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!atlant
is.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl!not-for-mail
From: "Misiek" <p...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: znowu ryba, ale inaczej
Date: Tue, 16 Mar 2010 13:02:56 +0100
Organization: TP - http://www.tp.pl/
Lines: 62
Message-ID: <hnns63$fs4$1@atlantis.news.neostrada.pl>
References: <hnnjcb$ot8$1@atlantis.news.neostrada.pl> <4b9f57ae$1@news.home.net.pl>
NNTP-Posting-Host: eln162.internetdsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="UTF-8"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.neostrada.pl 1268741123 16260 83.15.147.162 (16 Mar 2010
12:05:23 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...neostrada.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 16 Mar 2010 12:05:23 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3598
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3350
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:327414
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Piotr P." <p...@p...plNIELUBIESPAMU> napisał w wiadomości
news:4b9f57ae$1@news.home.net.pl...
> Misiek wrote:
>> Rybe przed smazeniem rozmrazacie? chozi konkretnie o:
>> 1. kostki rymne nie panierowane
>> 2. filety rybne mrozone (typu morszczuk, mintaj)
>
> rozmrażam i przyprawiam
Kostki rybne po rozmrozeniu nie rozlatuja Ci sie?
>> 3. mrozone tuszki rybne wyfiletowane
>
> j.w.
>
>> druga sprawa - rybe panierujecie? Jesli tak to ktore z powyzszych i jak?
>
> tylko filety (i to nie zawsze). Różnie:
> - jajko, mąka,
> - mąka, jajko, bułka
> - w cieście naleśnikowym
>
>> I czwarta sprawa - jak smazycie swieza rybe?
>
> Na patelni grillowej (bez panierki) lub w piekarniku w folii aluminiowej.
Hmm na patelni grilowej jeszcze nie probowalem. Mam takowa - zeliwna z
"rowkami" i... ciezko mi sie na niej cokolwiek smazy...
>> Panierujecie? filetujecie? w calosci? czy w dzwonkach? czy filety?
>
> Filety panierowane albo w folii i piekarniku. Całe ryby w folii, dzwonki
> także.
>> prosze o wszystkie rady (najlepiej z podzialem na ryby heh)
>> I jakie ryby najbardziej preferujecie?
>> 1. halibut
>> 2. dorsz
>> 3. mintaj
>> 4. morszczuk
>> 5. karp
>> 6. karas
>> 7. mintaj
>> 8. szczupak
>> 9. karas
>> 10. ploc
>> 11. inne (jakie)
>>
>
> Pstrąg, łosoś, tuńczyk, mintaj, morszczuk.
>
O pstragu zapomnialem heh... taki pstrag - tuszka- nadziany pietruszka i
meslem czosnkowym nastepnie pieczony we folii w piekarniku lub na grillu..
Pycha
Losos i tunczyk przewaznie mi suche wychodza niestety...
Jeszcze fladra, ale ta to "sote"...
|