Data: 2010-03-16 10:02:56
Temat: Re: znowu ryba, ale inaczej
Od: "Piotr P." <p...@p...plNIELUBIESPAMU>
Pokaż wszystkie nagłówki
Misiek wrote:
> Rybe przed smazeniem rozmrazacie? chozi konkretnie o:
> 1. kostki rymne nie panierowane
> 2. filety rybne mrozone (typu morszczuk, mintaj)
rozmrażam i przyprawiam
> 3. mrozone tuszki rybne wyfiletowane
j.w.
> druga sprawa - rybe panierujecie? Jesli tak to ktore z powyzszych i jak?
tylko filety (i to nie zawsze). Różnie:
- jajko, mąka,
- mąka, jajko, bułka
- w cieście naleśnikowym
> I czwarta sprawa - jak smazycie swieza rybe?
Na patelni grillowej (bez panierki) lub w piekarniku w folii aluminiowej.
> Panierujecie? filetujecie? w calosci? czy w dzwonkach? czy filety?
Filety panierowane albo w folii i piekarniku. Całe ryby w folii, dzwonki
także.
> prowsze o wszystkie rady (najlepiej z podzialem na ryby heh)
> I jakie ryby najbardziej preferujecie?
> 1. halibut
> 2. dorsz
> 3. mintaj
> 4. morszczuk
> 5. karp
> 6. karas
> 7. mintaj
> 8. szczupak
> 9. karas
> 10. ploc
> 11. inne (jakie)
>
Pstrąg, łosoś, tuńczyk, mintaj, morszczuk.
Pozdrawiam,
Piotr
|