Date: Tue, 16 Mar 2010 11:02:56 +0100
From: "Piotr P." <p...@p...plNIELUBIESPAMU>
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.23 (Windows/20090812)
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: znowu ryba, ale inaczej
References: <hnnjcb$ot8$1@atlantis.news.neostrada.pl>
In-Reply-To: <hnnjcb$ot8$1@atlantis.news.neostrada.pl>
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Message-ID: <4b9f57ae$1@news.home.net.pl>
X-Trace: news.home.net.pl 1268733870 127.0.0.1 (16 Mar 2010 11:04:30 +0100)
Organization: home.pl news server
Lines: 46
X-Authenticated-User: pandi
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!nf1.ipartners.pl!ipartners.pl!news.home.net
.pl!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:327410
Ukryj nagłówki
Misiek wrote:
> Rybe przed smazeniem rozmrazacie? chozi konkretnie o:
> 1. kostki rymne nie panierowane
> 2. filety rybne mrozone (typu morszczuk, mintaj)
rozmrażam i przyprawiam
> 3. mrozone tuszki rybne wyfiletowane
j.w.
> druga sprawa - rybe panierujecie? Jesli tak to ktore z powyzszych i jak?
tylko filety (i to nie zawsze). Różnie:
- jajko, mąka,
- mąka, jajko, bułka
- w cieście naleśnikowym
> I czwarta sprawa - jak smazycie swieza rybe?
Na patelni grillowej (bez panierki) lub w piekarniku w folii aluminiowej.
> Panierujecie? filetujecie? w calosci? czy w dzwonkach? czy filety?
Filety panierowane albo w folii i piekarniku. Całe ryby w folii, dzwonki
także.
> prowsze o wszystkie rady (najlepiej z podzialem na ryby heh)
> I jakie ryby najbardziej preferujecie?
> 1. halibut
> 2. dorsz
> 3. mintaj
> 4. morszczuk
> 5. karp
> 6. karas
> 7. mintaj
> 8. szczupak
> 9. karas
> 10. ploc
> 11. inne (jakie)
>
Pstrąg, łosoś, tuńczyk, mintaj, morszczuk.
Pozdrawiam,
Piotr
|