Data: 2010-03-16 10:03:31
Temat: Re: znowu ryba, ale inaczej
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Misiek wrote:
> Rybe przed smazeniem rozmrazacie?
Rozmrażam, lubię jak towar przed zjedzeniem jest osobiście umyty.
> druga sprawa - rybe panierujecie? Jesli tak to ktore z powyzszych i jak?
Panierujecie. Mąka, jajko z mlekiem rozbełtane, bułka tarta.
> I czwarta sprawa - jak smazycie swieza rybe?
Taka z haczyka wedkarza, to tylko w make i na goracy olej, solenie po
usmażeniu.
> Panierujecie? filetujecie? w calosci? czy w dzwonkach? czy filety?
Zależy, co za ryba. Ale filetowania w zaszadzie nie praktykuję, a dzwonka
czy w całosci, zależy od wielkości ryby.
> 2. dorsz
> 3. mintaj
> 4. morszczuk
> 11. inne (jakie) tilapia, notatenia
J.
|