Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ryz idealny Joli L-L Ryz idealny Joli L-L

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ryz idealny Joli L-L

następny post »
X-Received: by 10.140.21.135 with SMTP id 7mr43124qgl.17.1391779683172; Fri, 07 Feb
2014 05:28:03 -0800 (PST)
X-Received: by 10.140.21.135 with SMTP id 7mr43124qgl.17.1391779683172; Fri, 07 Feb
2014 05:28:03 -0800 (PST)
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit0.net!usenet.blueworldhosting.c
om!feeder01.blueworldhosting.com!peer01.iad.highwinds-media.com!news.highwinds-
media.com!feed-me.highwinds-media.com!k15no13398192qaq.0!news-out.google.com!s3
ni10052qas.0!nntp.google.com!f11no13418405qae.1!postnews.google.com!glegroupsg2
000goo.googlegroups.com!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Fri, 7 Feb 2014 05:28:03 -0800 (PST)
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=86.27.54.125;
posting-account=B-TrIgoAAACnR7zEmA5U2Q6zRv7mJiYR
NNTP-Posting-Host: 86.27.54.125
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <1...@g...com>
Subject: Ryz idealny Joli L-L
From: j...@g...com
Injection-Date: Fri, 07 Feb 2014 13:28:03 +0000
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Received-Bytes: 2188
X-Received-Body-CRC: 737369741
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:354681
Ukryj nagłówki

Nauczyla mnie kolezanka z Bangladeszu :

Ryz typu basmati - ziarna dlugie i waskie. Pol szklanki suchego na osobe.
Nie potrzebuje soli , jest wystarczajaco aromatyczny bez.
Ryz przeplukac. Do malutkiego rondelka wrzucic szklanke ryzu i dodac wody tyle , aby
wystawala ponad powierzchnie ryzu na grubosc palca wskazujacego, ani mniej, ani
wiecej. Zakryc dobrze dopasowana pokrywka, zagotowac i natychmast zmniejszyc gaz na
najmniejszy.Nie ma sie gotowac tylko wchlaniac. Po 20 minutach jest gotowy.Ryz
idealny.
Pewnie u kazdego ten minimalny palnik jest inny ale powtarzalnosc czyni mistrza. Ryz
jest dobry kiedy jest juz miekki ale nie jest ani mokry ani tez za suchy no i
oczywiscie sypki jak go poruszysz widelcem.
Wersja alternatywna na mojej kuchence : od razu wstawic przykryty ryz na minimalne
ustawienie i wtedy 25 min.
Dobrze jest odstawic taki ugotowany i przykryty ryz na 10 min zanim wyladuje na
talerzu.
Zachecam do sprobowania. Nigdy wiecej nie bedziecie chcieli powrocic do gotowania
metoda duzej ilosci wody bo caly smak i aromat zostaje wylany z woda. I nawet sol mu
nie pomoze.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich przyjaciol

Jola L-L

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
07.02 bulka paryska
08.02 Ikselka
08.02 Anai
08.02 Aicha
08.02 Ikselka
08.02 Ikselka
08.02 @
08.02 Anai
08.02 wolim
08.02 Ikselka
08.02 Ikselka
08.02 j...@g...com
08.02 czeremcha
08.02 Ikselka
08.02 Qrczak
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?