Data: 2014-02-08 00:37:59
Temat: Re: Ryz idealny Joli L-L
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 7 Feb 2014 05:28:03 -0800 (PST), j...@g...com napisał(a):
> Ryz przeplukac. Do malutkiego rondelka wrzucic szklanke ryzu i dodac wody tyle ,
aby wystawala ponad powierzchnie ryzu na grubosc palca wskazujacego, ani mniej, ani
wiecej. Zakryc dobrze dopasowana pokrywka, zagotowac i natychmast zmniejszyc gaz na
najmniejszy.Nie ma sie gotowac tylko wchlaniac. Po 20 minutach jest gotowy.Ryz
idealny.
Bzdura. Ryż wsypuje się do wrzątku albo zalewa wrzatkiem i do czasu
zagotowania miesza, aby nie przywarł. Po zagotowaniu - owszem, 20 minut na
minigrzaniu. Ja wkładam do piekarnika - pisałam. Zwykła, rutynowa
procedura, zaraz tam ideał...
--
XL
"Świat Amerykanina jest tak wielki jak jego gazeta. " A. Einstein
|