Data: 2000-08-29 06:23:04
Temat: Słoiki z mięsem
Od: "Magdalena Gierlotka" <M...@c...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam
Wybieram się na wakacje i muszę zaprawić kilka słoików z mięsem. No i
wczoraj próbowałam ale mi nie wyszło. Mama radziła, żeby po gotowaniu (1,5
h) odwrócić słoiki do góry dnem, aby się przekonać, czy zassały. Ale ona
nigdy mięsa nie "słoikowała". Na 8 jeden w ten sposób przyznał się, że
zassał. Troche mi się ta metoda nie podoba. W przypadku drzemu może to jest
OK, ale w moch słoikach jest generalnie niewiele zawartości. Co mam zrobić,
żeby mi te zaprawy wyszły??? W piątek rano wyjeżdżam, więc za dużo czasu nie
mam... A mięso już przygotowane....
No i jeszcze jedno: po co przed włożeniem czegoś do słoika, wyparza się go?
Czy chodzi tylko o zabicie ewentualnych zarazków, czy też jest inny cel?
Prosze, poratujcie mnie - mam tylko 3 popołudnia do wykorzystania...
Pozdrawiam
Magda
|