Data: 2012-06-12 19:57:52
Temat: Słonina!
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Nawiązując do niedawnej wymiany zdań na temat niedostępności DOBREJ (tj
odpowiednio grubej i nie będącej de facto samą skórą) słoniny - oto co
wygrzebałam u właściciela linkowanego przed chwilą przepisu na pomidory
zielone:
http://www.chefpaul.net/salo1.html
A nuż uda się komuś natknąć na DOBRĄ słoninę, co od czasu do czasu mnie
samej się zdarza i wtedy kupuję jej parę kg i zamrażam. Przepis przedni, a
dokładnie taką słoninkę do tej pory kupowałam "do wódeczki" w sklepach
jednego właściciela z kilku kieleckich znanych. Sądzę, ze własnoręcznie
zrobiona może być nawet lepsza! - a wyrażam się o tej kupnej z wielkim
uznaniem, jak rzadko o kupnym jedzeniu...
Warto przejrzeć inne przepisy na stronie, istna to rozkosz:
http://www.chefpaul.net
Ma facet zacięcie :-)
--
XL
|