Data: 2011-12-10 20:34:15
Temat: Wędzone żwiartki z kurczaka
Od: "WMP" <W...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam, pod dzisiejszą wódkę.
Wedzone ćwiartki z kurczaka.
Ćwiartki z kurczaka 2 kg, peklowanie 18 godz w zalewie 3 litry wody 30dkg
soli, dodałem ziele angielski i liście laurowe. Parzyłem w 80
stopniach - wkładam do wody o temp. 90 stopni - 15 minut od momentu
uzyskania przez wodę 80 stopni. Wysuszam przez 30 minut po wyjęciu z wody.
Wędzenie w temp. 45 stopni przez 3 godziny przy średnim dymie, potem 1
godzinę w 70 stopniach i gęstym dymie.
http://imageshack.us/photo/my-images/825/p1050726l.j
pg/
http://imageshack.us/photo/my-images/861/p1050724g.j
pg/
Smakują tak jak wyglądają :-)
--
WMP
|