Data: 2006-12-23 15:08:31
Temat: Ciasto i wielkość blachy
Od: Max <k...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam jestem początkującym w tej dziedzinie. Czy zakalec moze powstac
jesli damy za duza blache w stosunku do ilosci ciasta ?
Pieke juz drugi raz i za kazdym razem mam zakalec. Tylko to biore juz
pod uwage bo wszystkie czynniki sprawdzilem i wykluczylem. Pieke na dosc
duzej blasze. Wychodzi mi 1/3 ciasta na blache. Ciasto bardzo słabo
rosnie jakies 2cm. Bardzo mocno sie kurczy odchodzac od blachy.
Pieklem uzywając mikasera jak zarowno ucieralem efekt ten sam czyli
zakalec ;(
Jedno ciasto pieklem w 180 a drugie w 200 st. C
Apropo ciasta to Murzynek:
http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=47
36
pozdrawiam
MAX
|