Data: 2006-12-23 17:17:15
Temat: Re: Ciasto i wielkość blachy
Od: "czeremcha " <c...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Max <k...@i...pl> napisał(a):
> Witam jestem początkującym w tej dziedzinie. Czy zakalec moze powstac
> jesli damy za duza blache w stosunku do ilosci ciasta ?
Pewnie, że tak. Tylko jedno wymaga uściślenia - powinien ci wyjść nie tyle
zakalec, co sucharek.
> Pieke juz drugi raz i za kazdym razem mam zakalec. Tylko to biore juz
> pod uwage bo wszystkie czynniki sprawdzilem i wykluczylem. Pieke na dosc
> duzej blasze. Wychodzi mi 1/3 ciasta na blache. Ciasto bardzo słabo
> rosnie jakies 2cm. Bardzo mocno sie kurczy odchodzac od blachy.
Czyli chyba raczej sucharek... Wysusza się, zamiast upiec.
Z braku innej blachy możesz spróbować zmniejszyć blachę "budując" dodatkową
ściankę z folii aluminiowej.Byleby tylko za płytka nie była...
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|