Data: 2015-09-02 20:46:54
Temat: Jakie jabłka??
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-09-01 o 16:28, FEniks pisze:
>
> Ingrediencje dają nadzieję na podobny smak. Dzięki. Natomiast te
> "moje" wzorcowe jabłka były w kawałkach (ósemkach) i zachowywały
> jędrność. Dopiero w tym tygodniu się zabiorę za robotę, jeśli uda mi
> się kupić niewielkie twarde, kwaśne jabłka.
No więc kupiłam. Małe, kwaśne, twarde. Niestety zapomniałam, że
antonówki po chwili gotowania rozpadają się na ciapkę i bardziej na
kompot się nadają, niż na moje jabłuszka w syropie. Smak zalewy,
skompilowanej z Waszych przepisów - z winem, tymiankiem, imbirem,
chilli, goździkami (córka na węch stwierdziła, że herbapect gotuję)
wyszedł niezły, ale ta paćka to zupełnie nie to, na czym mi zależało.
I pytanie - jaki gatunek jabłek nie rozpadnie się po chwili gotowania?
Ewa
|