Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!orion.cst.tpsa.pl!ne
ws.tpnet.pl!not-for-mail
From: "Agnieszka" <A...@p...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <8kk0am$f7e$1@ultra60.mat.uni.torun.pl>
<1edr0ky.ywligdxd7xazN%wlos@tele.com.pl>
<9Tzb5.3679$wy2.86956@news.tpnet.pl> <8kmie9$3l0$2@flis.man.torun.pl>
Subject: Odp: befsztyk
Lines: 31
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
Message-ID: <R2Bb5.80$JC2.1750@news.tpnet.pl>
Date: Fri, 14 Jul 2000 09:28:17 GMT
NNTP-Posting-Host: 212.160.189.134
X-Complaints-To: a...@t...pl
X-Trace: news.tpnet.pl 963566897 212.160.189.134 (Fri, 14 Jul 2000 11:28:17 MET DST)
NNTP-Posting-Date: Fri, 14 Jul 2000 11:28:17 MET DST
Organization: TPNET - http://www.tpnet.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:31100
Ukryj nagłówki
Użytkownik ostry <o...@e...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:8kmie9$3l0$...@f...man.torun.pl...
> Cóż, pozwolę sobie jednak na komentarz - Władek ma rację - jest to
> najprostsze co może być
>
> > 1. Bron Boze nie wolno bewsztyka rozbijac tluczkiem, gruby plaster mozna
> ew.
> > rozgniesc reka, choc nie jest to konieczne.
>
> Można również lekko nożem posiekać zewnętrzne warstwy, a jak rozbijemy
> tłuczkiem to będą bryzolki, które trzeba trochę dłużej smażyć i potem
> podduszć z pieczarkami ( BTW - też pyszne :)
>
Brizolki to sie robi raczej z rozbefu, poledwicy szkoda
> > 2. Nie wolno befsztyka solic przed smazeniem.
>
> E, bez sprzesady - to jakiś zabobon - zawsze solę przed ( i jeszcze
> delikatnie pieprze ) i wszytsko jest OK
>
Moze i masz racje. Ja tak robie, bo tak robila moja mama podkreslajac
waznosc tego sposobu i jakos nie odwazylam sie robic inaczej. Sprobuje
najblizszym razem.
A co sadzisz o soleniu smazonej watrobki? Ja postepuje tak jak przy
befsztykach, byc moze tez nieslusznie?
|