Data: 2001-09-11 06:13:15
Temat: Odp: chinszczyzna
Od: "Ela" <e...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Hej !
Pokrojone w paseczki piersi z kurczaka psypac przyprawa chinska (lagodna
lub ostra - co kto lubi) z Kotany (nie z Kamisa), polac olejem i niech
odpoczywa w pokoju 1 godzine w lodówce. Potem wrzucam na goracy olej i dusic
do miekkosci (ok.10-15 min). Dodac mieszanke chinska z Horteksu (mrozonka -
rózne skladniki w zaleznosci od producenta). Sa w niej grzybki Mung, kielki
soi, pedy bambusa, papryka i inne. Dusze 5 min. Przyprawiam sola i pieprzem
do smaku. Mozna podawac z ryzem na sypko.
Palce lizac.
Ela.
Użytkownik A. <a...@p...fm> w wiadomooci do grup dyskusyjnych
napisał:3...@p...fm...
> potrzebuje jakis fajny przepis , cos z kurczakiem .. po prostu mam jak
> to sie mowi "smaka" :))))
>
|