Data: 2012-04-14 17:58:06
Temat: Re: Autorski przepis na rosół
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka wrote:
> Dnia Sat, 14 Apr 2012 18:58:49 +0200, Aicha napisał(a):
>
>> W dniu 2012-04-14 16:24, Ikselka pisze:
>>
>>>>>>>> Czosnku ząbek. Suszony grzybek.
>>>>>>>
>>>>>>> Chba Ci sie z żurkiem pomylił ten rosół.
>>>>>>
>>>>>> Z żurku nie da się pomidorówki :)
>>>>>
>>>>> Ale da się barszcz czerwony 333-)
>>>>
>>>> Ale to z żurku w słoiku, nie w garnku :D
>>>
>>> Ale... no to spróbuj :-)
>>
>> Ale... co? (czego?)
>
> Z zurku w garnku zrobić barszcz czerwony, zabielany zresztą. Wprzódy
> (przed zabieleniem) dodaj wywaru z buraków i wzmocnij smak koncentratem
> Krakus.
Koncentrat Krakus? W kuchni rasowej kucharki? Własnoręcznie ukiszony zakwas
z buraków, a nie jakiś erzac.
--
Pozdrawiam
J.
Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubańczykom.
www.kontestacja.com
|