Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Autorski przepis na rosół Re: Autorski przepis na rosół

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Autorski przepis na rosół

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!.POSTED!not-for-mail
From: medea <x...@p...fm>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Autorski przepis na rosół
Date: Sat, 14 Apr 2012 20:27:38 +0200
Organization: ICM, Uniwersytet Warszawski
Lines: 43
Message-ID: <jmcfik$dh9$1@news.icm.edu.pl>
References: <jm9q4g$di0$1@usenet.news.interia.pl> <jmbut9$t3s$1@inews.gazeta.pl>
<jmc2js$gks$1@inews.gazeta.pl>
<1d4ya9856vjrq$.xoxsx7qaqxe3.dlg@40tude.net>
<jmc66f$fsi$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: aeaq167.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.icm.edu.pl 1334428053 13865 79.186.16.167 (14 Apr 2012 18:27:33 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...icm.edu.pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 14 Apr 2012 18:27:33 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:11.0) Gecko/20120327 Thunderbird/11.0.1
In-Reply-To: <jmc66f$fsi$1@inews.gazeta.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:344840
Ukryj nagłówki

W dniu 2012-04-14 17:47, Qrczak pisze:
> Dnia 2012-04-14 17:23, niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
>> Dnia Sat, 14 Apr 2012 16:46:21 +0200, Qrczak napisał(a):
>>
>>> Dnia 2012-04-14 15:43, niebożę Stefan wylazło do ludzi i marudzi:
>>>> Użytkownik "jerzy.n"<d...@p...fm> napisał w wiadomości
>>>> news:jm9q4g$di0$1@usenet.news.interia.pl...
>>>>> Mam takie na jutro zadanie , zrobić dobry rosół, jestem trochę w tym
>>>>> temacie obcykany , ale szukam autorskiego przepisu ...
>>>> Lucyna Cwierczakiewiczowa 365 obiadów:
>>>> Chcąc mieć rosół tęgi, trzeba liczyć funt mięsa na osobę; na lżejszy,
>>>> czyli zwyczajny, dość jest pół funta. Mięso zupełnie bez płukania
>>>> zalać
>>>> świeżą wodą, w każdym razie lepiej miękką niż twardą i gotować na
>>>> bardzo
>>>> wolnym ogniu bez szumowania. Gdy po godzinie blisko takiego gotowania,
>>>> przestaną się pokazywać szumowiny, odstawić rosół od ognia, zalać
>>>> łyżką
>>>> zimnej wody, a tłustość, zwana pozłotą, oddzieli się natychmiast i
>>>> pokaże na wierzchu, fusy zaś opadną na spód. Wtedy trzeba ową tłustość
>>>> starannie zebrać, gdyż jest niestrawna, rosół posolić, włożyć
>>>> włoszczyzny rozmaitej, jako to: pietruszki w korzonkach, selerów
>>>> pokrajanych w ćwiartki, porów, marchwi, bulwy, a nawet jedną cebulę w
>>>> całości, z łupiną pierwej na blasze lub pod blachą upieczoną, jeden
>>>> lub
>>>> dwa suszone grzybki
>>>
>>> Zadziwiające, nieprawdaż Ikselko, kucharko polska?
>>
>> To autorski przepis, mój autorski grzybów w rosole nie przewiduje.
>> Niemniej
>> jednak skoro Twój autorytet przytaczasz, czy gdzieś ziele angielskie tam
>> widzisz może?
>
> "> Czosnku ząbek. Suszony grzybek.
> Chba Ci sie z żurkiem pomylił ten rosół."
>
> Widzisz tu ziele, aniele?

A pocierpieć w imię stadności to już się nie chce, hę?

Ewa

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
14.04 Qrczak
14.04 medea
14.04 Qrczak
14.04 Qrczak
14.04 Paulinka
14.04 Qrczak
14.04 Paulinka
14.04 Qrczak
14.04 Ikselka
14.04 Ikselka
14.04 Ikselka
14.04 Paulinka
14.04 Paulinka
14.04 Paulinka
14.04 Paulinka
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6