Data: 2015-02-10 19:29:47
Temat: Re: Błędy przy pieczeniu chleba pszennego
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .02.2015 o 19:10 Pszemol <P...@p...com> pisze:
> "XL" <i...@g...pl> wrote in message
> news:1fsbmfuzztu15$.1nd13bgtupzps.dlg@40tude.net...
>> Dnia Mon, 9 Feb 2015 14:49:19 -0600, Pszemol napisał(a):
>>
>>> "XL" <i...@g...pl> wrote in message
>>> news:1s0numq9upgcj$.89t8lvixcdiq.dlg@40tude.net...
>>>> Wydaje mi się, [..]
>>>
>>> Ile chlebów samodzielnie upiekłaś?
>>
>> Ni zaznaczałam ich karbami na futrynie
>> - ale ty możesz policzyć swoje i podać tutaj.
>
> Oszacuj z grubsza ile ich było: 2? 20? 200? 2000?
Pszemol, szkoda czasu.
Każdy widzi, że pieczenie masz opracowane w stopniu "średniozaawansowanym
ze wskazaniem na zaawansowanie".
To oczywiście eufemizm - chleb bez drożdży na zakwasie to naprawdę dla
niektórych rzecz godna aszacunku!
Ikselka miewa gorsze dni, jak każdy.
Śmieszniejsze jest to, że niektórzy nie wierzą w istnienie "dzikich"
drożdży - wszystkie piekarskie trzeba kupować w sklepie...
Pewnie uciekły ze sklepu i kilka osób (w tym my obaj) używamy tych
uciekinierów...
:)
--
Trefniś
|