Data: 2006-06-01 12:00:43
Temat: Re: Chińszczyzna
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kinga 'Słowotok'" <k...@b...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:e5m7lr$l6g$1@inews.gazeta.pl...
>>> Serio? Czyli jeżeli dostanę gdzieś woka lekko spłaszczonego, to mogę go
>>> używać na elektrycznej? Te palniki rozgrzewają sie szybko, poza tym dwa
>>> są naprawdę duże i można je przecież potrzymać parę minut rozgrzane
>>> zanim wstawi się tłuszcz.
>>
>> musisz tylko uważać, by wok miał płaskie i dobrze przylegające denko. Moc
>> płyty elektrycznej jest niestety mniejsza od gazowej, a opór termiczny
>> zależy bardzo od kontaktu między płytą a naczyniem. Widziałem gdzieś woki
>> z grubym płaskim denkiem specjalnie do płyt elektrycznych.
> Czy to może być coś w stylu:
> http://www.allegro.pl/item106441412_wok_chinski_32_c
m_peterhof_z_pokrywa.html
Trudno powiedzieć, bo nie widać dna.
DJD
|