Data: 2013-11-15 14:32:58
Temat: Re: Chleb razowy
Od: piecia aka dracorp <i...@w...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 15 Nov 2013 13:40:39 +0100, anhin napisał(a):
> no właśnie. Czy mąka ziemniaczana dodatnio wpływa na smak to kwestia do
> dyskusji (de gustibus ;-)) ale na pewno fatalnie wpływa na trwałość.
> Chleb na czystej mące żytniej wytrzymuje miesiące, jeśli nie lata i robi
> się coraz smaczniejszy, o ule się nie zeschnie. Chleb z mąką
> ziemniaczaną jest mniej więcej tak samo trwały jak te z supermarketu.
> Ale może ta zatrzymana wilgoć to jest jakaś zaleta...
No właśnie nie lubię jak chleb jest suchy po kilku dniach. Aczkolwiek u
mnie ciągle wychodzi kruchy ale o dziwo teraz nie wyszedł taki kruchy
pomimo użycia mąki ziemniaczanej.
Tak jak mówiłem (pisałem) będę dalej sprawdzał różne mąki i różne
proporcje. I jestem otwarty na propozycje i krytykę.
--
piecia aka dracorp
pisz na: piotr kropka rogoza at wp kropka eu
|